През сезон ПРОЛЕТ-ЛЯТО 2016 можете да се насладите на безкрайното въображение на модните дизайнери, като всеки сам за себе си се старае със своята колекция да изненада публиката. Екипът на онлайн магазин Фешън чойс реши през тази седмица да изненада своите почитатели, като събере в една статия основните модни тенденции за пролет-лято 2016.
През този моден сезон на световните подиуми настъпи истинска война – дизайнерите, които поддържат в своите колекции класически и изчистен стил се сблъскват с фантастичните идеи на някои дизайнери, които се опитват да извършат революция в модният свят. Кой ще спечели? Това зависи от вас, защото именно вие определяте модните тенденции.
Екипът на онлайн магазин Фешън чойс разгледа голямо разнообразие от колекции на световни дизайнери, като накрая стигна до извода.
Една от основните тенденции за сезон пролет-лято 2016 е съблазнителност и прелъстителност. Лятото е време в което всеки човек изпитва огромното желание да съблече всичко излишно от себе си. Някои дизайнери залагат откровено на разголването в своите колекции, а други залагат на скромността, женствеността и чара.
В много от колекциите през сезон пролет-лято 2016 се наблюдава огромното желание на модните дизайнери да покажат и подчертаят в своите модели голите рамене.

    1. Горещи рамене:

Покажете красиви рамене – това е най-старата и използвана от всяка дама женска рецепта. За постигане на тази цел можете да носите рокли тип бюстие, които през последното десетилетие се наложиха като дреха, която всяка дама трябва да притежава в своя гардероб.

Красиви рамене, също така можете да покажете и по-скромно – с изрязани рамена, като в случая деколтето няма да бъде дълбоко. Подобна експозиция на раменете се наблюдава не за първи сезон.

 2. Дълбоко V-образно деколте

Дълбоките V-образни деколтето през този сезон понякога започват от талията. Този тип деколте незабавно привлича вниманието на околните и не ви дава възможност да останете незабелязани.

3. Пола – прозрачен шифон

Полите през този сезон ще имат лек еротичен компонент – прозрачна материя в комбинация от лъскави елементи.

4. Мрежа

Как можете да привлечете внимание? Отговора е ясен, а ако искате да облечете дрехи с по-смели кройки, с по-дълбоки деколтета или с големите разрези на талията. След дълги проучвания се оказа, че през този моден сезон мрежата се връща на модният подиум триумфално. Полупрозрачната мрежа остава фантазията ви да работи за дълго време.

5. Набори, къдри

През този сезон в колекциите на модните дизайнери се наблюдава, също така и лека романтична нотка – набори и къдри. Като те заемат сериозни позиции през сезон пролет-лято 2016. Те са силното оръжие в ръцете на модните дизайнери, предпочитащи изчистената линия, като по този начин се противопоставят на своите колеги, които залагат на по-абстрактният стил.

6. Пътуване назад във времето:

Началото на 90-те дълго време ще се помнят, особено в България. Модните дизайнери решиха да се върнат назад във времето и да ни напомнят за намачканите материи, кожените якета, дългият ръкав, стилът пънк и гръндж и не на последно място камуфлажа

 7. Футуризъм и сребърен блясък:

Цвета на студеният и благороден метал, неръждаемата стомана могат да бъдат добре комбинирани през топлият сезон на 2016 година.

 8. Асиметрия и многослойност

Асиметричността и наслояването на много материи са поредният моден тренд за този сезон, като дизайнерите се стараят да създадат тоалети със незавършен край.

9. Бродерии и апликации

Ярки цветни бродерии и апликации в комбинация от нежни цветове и леки материи – коприна, дантела, тюл, муселин и шифон

 10. Принтове

През този сезон принтовете отново ще бъдат част от гардероба на всяка дама. От десени на малки цветенца до огромни букети, подчертават скромността и женствеността във всяка дама.

Освен изброените по-горе категории през сезон ПРОЛЕТ-ЛЯТО 2016 остават актуални: дантелата, пайетите, ресните, велура, металните декорации и не на последно място релефните материи.